Flexwoningen, Buurtschap Te Veld, Eindhoven

Uniek project in Eindhoven

In Buurtschap Te Veld in Eindhoven bouwt QYUUBS in opdracht van Woonbedrijf in een razend tempo 49 flexwoningen. De woningen in het buurtschap mogen er maximaal 30 jaar blijven staan. Daarna kunnen we ze verplaatsen. Een uniek project! Het eerste project dat in aanmerking komt voor het door voormalig minister Kasja Ollongren beschikbaar gestelde extra budget en dat ook daadwerkelijk gebouwd wordt. De eerste woningen worden nog voor de zomer opgeleverd.

artist impression flexwoningen bBuurtschap Te Veld Eindhoven II

Hergebruik

We ontwikkelde een standaard module. De basis voor onze flexwoningen. Hierdoor besparen we aanzienlijk op tijd. We kunnen de module eenvoudig aanpassen. Daardoor bieden we een maatwerk oplossing. Klant specifiek en locatie afhankelijk. Door te werken met vaste afmetingen zijn de modules eenvoudig uitwisselbaar,. We kunnen ze eenvoudig verplaatsen. Hierdoor zijn ze makkelijk opnieuw inzetbaar. Bij afnemende vraag hoeft er dus niets meer gesloopt te worden. Op deze manier creëren we refurbished hergebruik, circulaire woningbouw in optima forma.

Flexwoningen geïnspireerd door en geïntegreerd met de natuur

QYUUBS werkt samen met CK architecten. CK architecten maakt integraal ontworpen plannen.
Haalt daarvoor inspiratie uit de natuur. Om zo slim mogelijk om te gaan met de kansen die de
omgeving biedt voor energie. En natuurlijk ook voor materialen. Qua materialen wordt eerst gekeken naar hernieuwbare producten uit de natuur. Of naar materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden of een voedingsbodem voor de natuur vormen wanneer het gebouw niet meer nodig is.

Artist impression flexwoningen Buurtschap Te Veld

Klikbare modules

De flexwoningen zijn opgebouwd uit klikbare modules. Deze produceren we in ons productiebedrijf binnen 10 tot 12 weken. Daarna worden ze op locatie gekoppeld; Plug & Play. De indeling, invulling en het uiterlijk van de woningen kunnen per project verschillen en per ontwerp een eigen uniek uiterlijk krijgen.

De modules vervoeren we naar de definitieve locatie. In de voorbereiding hebben wij funderingswerkzaamheden voorbereid. De plaatsing van de woningen zelf is een kwestie van een paar uur. Daarna hebben wij enkele dagen nodig voor aansluiting en afronding.