Houtskeletbouw

Duurzaam bouwen met hout

HSB staat voor bouwen met hout en heeft enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Door groeiend duurzaam bewustzijn is er een sterke internationale opleving van houtbouw.

Wat is HSB?

HSB is een afkorting voor houtskeletbouw. We bouwen al eeuwenlang met HSB allerlei vormen. Het principe is eenvoudig: een skelet of ‘frame’ met houten kolommen en liggers die het gebouw constructief dragen. Vervolgens wordt het skelet aangekleed met wanden en vloeren naar keuze. De wanden kunnen aan de binnenzijde bestaan uit lagen houten plaatwerk. Opgevuld met natuurlijk isolatiemateriaal en afgewerkt met hout of bio-composiet.

Wanneer kies je voor HSB?

Houtskeletbouw is uitermate geschikt voor complexe architectuur maar ook voor seriematige bouw. Daarnaast is HSB flexibeler als het gaat om de keuze van een afwerking. Bovendien is houtskeletbouw ecologisch en dus beter voor onze planeet. En het veroorzaakt minder uitstoot bij het vervoeren of hijsen.

Er worden steeds meer houtbouw technieken ontwikkeld voor verschillende toepassingen. Intussen zijn we zover dat hout een rechtstreekse concurrent is geworden van staal en beton voor vrijwel alle typen bouwprojecten.

QYUUBS concepts HSB banner

QYUUBS & houtskeletbouw

QYUUBS heeft veel ervaring met projecten waarin houtskeletbouw wordt toegepast. Bijvoorbeeld bij het project Buurtschap Te Veld in Eindhoven. Daarom weten we veel over de mogelijkheden. Bent u zich aan het oriënteren op een bouwproject en wilt u meer weten over de voordelen van houtskeletbouw? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij delen graag onze kennis met u.