‘Buurthart’ Verrijkt Leven In Eindhovense Nieuwe Wijk Te Veld

De nieuwe buurt Te Veld in Eindhoven Noord krijgt een ontmoetingsplek! In het “Buurthart” kunnen bewoners elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen. Dit “Buurthart” bevindt zich op de begane grond van het nieuwe complex van Woonbedrijf, en de bouw zal door Qyuubs beginnen in Q2/Q3 van dit jaar.

Het Buurthart krijgt vorm door de inspirerende ideeën van toekomstige bewoners. Het wordt gehuisvest in een splinternieuw appartementencomplex van Woonbedrijf op Te Veld, waar ook 56 prachtige woningen met 1, 2 of 3 kamers verrijzen.

Minitopia

Het Buurthart wordt tot leven gebracht dankzij de financiële steun van de gemeente Eindhoven en 4 visionaire initiatiefnemers: Woonbedrijf, ’thuis, Van Wijnen en Minitopia. In het buurtschap Te Veld, gelegen aan de Castiliëlaan en omgeving, verrijzen 670 woningen, waaronder 350 sociale huur, 101 middeldure huur, 119 innovatieve woningen en 100 zelfbouwhuisjes van Minitopia

De bewoners van Te Veld worden medeverantwoordelijk voor het gebouw, het beheer en de activiteiten. Ook is het mogelijk dat er een maatschappelijk ondernemer in de arm wordt genomen. De beheerder gaat de ruimtes verhuren aan derden om opbrengsten te genereren. Het is de bedoeling dat het Buurthart de hele week geopend is.

Duit in het zakje

De huuropbrengsten van het te bouwen appartementencomplex van Woonbedrijf zijn niet toereikend om daarvan ook het Buurthart te betalen. Vandaar dat de vier initiatiefnemers, plus de gemeente Eindhoven, een duit in het zakje doen. Daar bovenop stelt de gemeente nog een bijdrage van maximaal 35.000 euro beschikbaar voor de ondersteuning van de opstart van de gezamenlijke ruimte.

Bron: artikel ED 14 januari 2022